Selecteer een pagina

Over

Center of Peace biedt meditatielessen gericht op het cultiveren van innerlijke rust, heling, zelfcompassie en kracht, vanuit een inclusieve en toegankelijke benadering van meditatie en spiritualiteit.

Meditatie en inclusiviteit

Center of Peace is opgericht vanuit een missie om handvatten te bieden om de beste versie van jezelf te zijn. We geloven dat dit begint in de verbinding met jezelf, je eigen authenticiteit en je waardes. Om hier te komen zijn aandacht, bewustwording en compassie belangrijke fundamenten. Center of Peace biedt daarom een veilige en inclusieve plek om te mediteren en daarbij je innerlijke rust en kracht te vinden. De meditaties die we bieden zijn in de kern toegankelijk, inclusief en sensitief voor de diverse achtergronden die deelnemers meebrengen naar hun meditatiekussen. De lessen vinden hun oorsprong in zowel Westerse als Oosterse leringen over meditatie en spiritualiteit.

Meditatie en toegankelijkheid

Bij Center of Peace geloven we dat meditatie van toegevoegde waarde is voor iedereen, niet alleen voor hen die er de middelen voor hebben. Daarom kennen de meditatie sessies en workshops geen vaste prijs. Deelnemers kunnen bij het boeken van een meditatie sessie of workshop namelijk zelf bepalen hoeveel zij willen én kunnen betalen. Op deze manier beogen we de waardevolle inzichten van meditatie toegankelijk te houden en aan een breed, divers publiek te bieden.

about-3

Fatima Kamal

Oprichter en trainer

In 2016 kwam ik voor het eerst in aanraking met meditatie en al snel verdiepte ik me in verschillende beoefeningen. Van Sufi meditatie tot Boeddhistische Zen meditatie. Ik ontdekte de kern van het mediteren en zag hoe het mij verder helpt in het leven. Effecten zoals het beter reguleren van stress, constructiever omgaan met tegenslagen, productiever werken, maar ook de bevordering van persoonlijke ontwikkeling en meer in contact staan met mezelf en anderen, zijn de vruchten van het beoefenen van meditatie.

In 2019 richtte ik Center of Peace op met de missie en visie om meditatie naar een breed publiek te brengen door in de kern aandacht te besteden aan diversiteit, inclusie en sociale ongelijkheid en daarbij trainingen en workshops aan te bieden die ook aansluiting vinden op de verscheidene culturen, religies, gender, sociaal economische klassen en etniciteit waaruit onze samenleving bestaat.. Op deze manier beoog ik meditatie, wat een essentieel onderdeel is van een gezond en gelukkig leven, inclusief en toegankelijk te maken.  

Certificaten & ervaring
  • Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) trainer – categorie 2 (2019) en categorie 1 (2022)
  • Mindfulness and Meditation teacher –  2-jarig MMTCP (Mindfulness Meditation Teacher Certification Program) bij Tara Brach en Jack Kornfield (2022)
  • Mindfulness Based Compassionate Living (MBCL) voor mensen die werken met mensen – cursus van Frits Koster
  • Meervoudige deelname aan de 10-daagse Vipassana en 7-daagse Sattipathana cursussen – onderwezen door S.N Goenka
  • 5-delige trainingsserie bij Tibetaans Boeddhistisch Centrum Shambhala